UITNODIGING: Persconferentie over de verhuizing van de humanitaire hub voor vluchtelingen en transitmigranten

Plaats: Brussel, station Brussel-Noord.
Tijd: Woensdag 24 januari, 11u00. Afspraak om 10u45 aan bakkerij Paul om samen naar de hub te gaan.

Vluchtelingen en transitmigranten vormen in Brussel een bijzonder kwetsbare groep. De humanitaire hub wil een menselijk antwoord bieden op hun noden met een geïntegreerde dienstverlening: medische zorg, psychologische hulp, juridisch advies, sociale ondersteuning, opsporing van familieleden, verdeling van kledij, en praktische hulp bij de zoektocht naar een slaapplaats. De humanitaire hub wil tegemoet komen aan deze onbeantwoorde noden. Sinds de verhuizing naar het CCN-gebouw boven het station Brussel-Noord, ontvangt de hub elke dag tussen de 200 en 300 mensen.

 

Het is cruciaal dat deze vrouwen, mannen en minderjaren een veilige plek hebben om zich te laten verzorgen en informatie te krijgen. De burgerbeweging vraagt al maanden een dergelijk opvang- en oriëntatiecentrum.

Nu woensdag om 11u00 stellen we de nieuwe plaats van deze humanitaire hub voor vluchtelingen en transitmigranten voor, samen met Dokters van de Wereld, Artsen Zonder Grenzen, Ciré, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Oxfam solidariteit en het Burgerplatform voor hulp aan Vluchtelingen.

Contactpersonen:

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.