UITNODIGING: Maxime Monfort traint de Tour for Life-teams (7 juni)

De peter van de wielertocht ten voordele van Artsen Zonder Grenzen heeft een parcours van 100 km in zijn regio uitgestippeld. Zo kunnen de deelnemers zich voorbereiden op de uitdaging die hen te wachten staat eind augustus

De Tour for Life, een wielertocht ten voordele van Artsen Zonder Grenzen, nadert met rasse schreden. De deelnemers zullen hun benen kunnen testen op een parcours dat speciaal ontworpen werd door Maxime Monfort, peter van het evenement. De renner van Lotto-Belisol komt net terug uit de Giro d’Italia en zal de teams op sleeptouw nemen langs een parcours van 100 km met 2.000 hoogtemeters. Ze zullen samen o.a. Côte de Wanne, de Côte de Stockeu, de Côte de la Haute Levée en uiteraard de Côte de La Redoute aanpakken.
 

Wij nodigen u van harte uit deze collectieve training bij te wonen en Maxime Monfort en zijn poulains te ontmoeten.

Datum:                  Zaterdag 7 juni
 
Programma:       09:00   Ontvangst aan het sportcentrum van Aywaille
                         09:45   Vertrek etappe per team
                         1​5:00   Aankomst etappe + drink
                         17:00   Einde

Plaats:               Centre sportif d’Aywaille
                         Esplanade du Fair-Play, 1
                         4920 Aywaille

De Tour for Life start op 30 augustus in Italië, en eindigt op de Muur van Geraardsbergen op 6 september. In totaal zullen de renners acht etappes afleggen over de Alpen, de Jura, de Vogezen en de Ardennen. De tocht gaat langs een aantal monumenten van de Ronde van Frankrijk, zoals Alpe d’Huez, de Col de la Madeleine en de Col du Glandon.

Naast de sportieve uitdaging heeft de Tour for Life inderdaad nog een ander doel: de teams, die bestaan uit 6 tot 9 renners, verzamelen elk 15.000 € voor Artsen Zonder Grenzen. De bedragen ondersteunen de hulpverlening van Artsen Zonder Grenzen aan slachtoffers van rampen, oorlogen of epidemieën. In 2013 hebben 85 deelnemers bijna 210.000 € bijeen gekregen.

Evenementen zoals de Tour for Life zijn bijzonder belangrijk voor Artsen Zonder Grenzen. Het is dankzij dit soort particuliere financiering dat onze teams kunnen werken in alle onafhankelijkheid en neutraliteit, vooral in conflictgebieden.

Meer informatie over de Tour for Life en over de inschrijvingsprocedure voor renners en vrijwilligers, vindt u op www.tourforlife.be

Contacteer ons
christof godderis Press Officer, Artsen Zonder Grenzen
christof godderis Press Officer, Artsen Zonder Grenzen
Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.