[translation] Camp de déplacés bombardé au Nigeria : MSF prend en charge plus d'une centaine de blessés

Beste,

Hierbij vindt u het persbericht van Artsen Zonder Grenzen naar aanleiding van het bombardement deze namiddag door het Nigeriaanse leger op het vluchtelingenkamp van Rann, in het Noordoosten van het land.  Daarbij zijn tenminste 120 gewonden en 50 doden gevallen (de cijfers verhogen echter uur na uur). De teams van Artsen Zonder Grenzen - die zwaar gechoqueerd zijn - nemen de medische zorgen van de gewonden op zich en overwegen een evacuatie naar de chirurgische structuren van AZG in de buurlanden Kameroen en Tsjaad.

Met vriendelijke groeten,

Raphaël Piret

Nigeria: AZG veroordeelt het luchtbombardement op het vluchtelingenkamp in Rann

Dinsdag 17 januari: volgens Artsen Zonder Grenzen zijn er tenminste 120 gewonden en 52 doden gevallen na het bombardement door het Nigeriaanse leger op het vluchtelingenkamp van Rann.

“Deze grootschalige aanval op kwetsbare mensen die al extreem geweld ontvlucht zijn, is choquerend en onaanvaardbaar,” zegt Dr. Jean-Clément Cabrol, Directeur Operaties van AZG. “De veiligheid van burgers moet gerespecteerd worden. Wij vragen dan ook onmiddellijk aan alle partijen om de medische evacuatie te faciliteren, via lucht of via de weg, voor de overlevenden die dringend medische hulp nodig hebben.”

De medische teams verzorgen momenteel 120 gewonden in de structuur van AZG in Rann. Het medische en chirurgische personeel van de organisatie dat in de buurlanden gebaseerd is, maakt zich klaar om patiënten te verzorgen.

AZG werkt sinds 1971 in Nigeria en is één van de weinige organisaties die nog steeds actief is in bepaalde moeilijk bereikbare zones.

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.