Televideogames: 35 bekende streamers gamen opnieuw 75 uur lang ten voordele van Artsen Zonder Grenzen

Televideogames: 35 bekende streamers gamen opnieuw 75 uur lang ten voordele van Artsen Zonder Grenzen

Van 12 tot 15 augustus zullen 35 streamers en webgezichten opnieuw 75 uur non-stop gamen in de kantoren van Artsen Zonder Grenzen, in Elsene, om geld in te zamelen voor de projecten van de organisatie.

Het collectief "Les Players du Dimanche" organiseert dit unieke evenement. "Televideogames is het grootste videogameproject voor het goede doel in ons land", zegt Gianni Celestri, woordvoerder van Les Players du Dimanche. “Zelf vinden we het fantastisch dat we onze stem kunnen laten horen en onze community kunnen inzetten voor mensen in nood. Het belooft een intens en emotioneel evenement te worden. En bovendien moeten we revanche nemen op vorig jaar!”

In maart 2020 werd de vorige editie van deze liefdadigheidsmarathon namelijk onderbroken door de lockdown en de COVID-19-pandemie. Toch werd er toen al 120.000 euro opgehaald, met meer dan een miljoen kijkers verzameld in slechts 30 uur streaming.

Nieuw dit jaar: indrukwekkende samenwerking tussen Franstalige landen

Voor deze nieuwe editie is er een grote nieuwigheid: Artsen Zonder Grenzen België, Frankrijk en Zwitserland slaan de handen ineen voor dit liefdadigheidsevenement. Een internationale happening tussen drie Franstalige landen dus.

“Televideogames bewijst in mijn ogen maar één ding: dat gamers een hart en veel energie hebben. Het is een evenement dat levens verandert door onze passie ten volle te beleven! Goed doen terwijl je plezier hebt, is gewoon geweldig”, zegt Seroths, een streamer uit La Réunion, die zal spelen vanuit het hoofdkantoor van Artsen Zonder Grenzen in Elsene.

Een kans voor Artsen Zonder Grenzen

Dit is de derde keer dat Televideogames ten voordele van Artsen Zonder Grenzen plaatsvindt. “Artsen Zonder Grenzen organiseert het evenement om contact te leggen met een publiek dat we niet altijd bereiken. We spelen in op een groeiend interessegebied en een nieuwe manier van doneren die in de lift zit, namelijk gaming en crowdfunding”, legt Thibault Dujardin uit, digitaal coördinator bij Artsen Zonder Grenzen. “We zien het helemaal zitten en hopen om dit jaar de donaties van vorig jaar te verdubbelen!”.

---

Praktische informatie

  • Van donderdag 12 augustus om 18u tot zondag 15 augustus om 21u.
  • Livestream: www.twitch.tv/lesplayersdudimanche
  • Hashtag: #TVG6
  • Evenement teaser: https://www.youtube.com/watch?v=-9BGCwEsumI&feature=youtu.be
  • Enkele van de Belgische streamers: 2old4stream, DiscoverID, Luciefer22, Wizhum, Packam, French hardware, Bazy, Prophecy
  • Interviews en bezoeken ter plaatse zijn mogelijk gedurende de hele marathon
Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.