PERSUITNODIGING: Mapathon Donderdag 22 september 2016

Op 22 september organiseren Artsen Zonder Grenzen en Handicap International een tweede Mapathon in hun kantoren te Elsene. Dit evenement vindt plaats in het kader van de internationale conferentie ‘State of the Map’, die elk jaar mappers van over de hele wereld samenbrengt en dit jaar in Brussel plaats heeft.

Tijdens de Mapathon brengen deelnemers via satellietbeelden de geïsoleerde regio van Masisi in de Democratische Republiek Congo, een afgelegen sloppenwijk in Pakistan, en een deel van Sierra Leone in kaart. De kaarten zijn daarna gratis beschikbaar voor alle ngo’s ter wereld, die door de precieze locatie van wegen en dorpen veel gemakkelijker bij de mensen geraken om hulp te bieden.

De mapathon, een wereldwijd fenomeen, is gratis en toegankelijk voor families. Het is een innovatieve manier om ngo’s te helpen, met enkel een computer en een internetverbinding zijn deelnemers in een mum van tijd volwaardige road mappers. Er zullen donderdag maar liefst 150 personen deelnemen. Sinds kort kunnen vrijwilligers ook van thuis uit helpen dankzij de mobiele applicatie ‘MapSwipe’.

 

Programma

18u00: Ontvangst en welkom
18:30: Korte introductie
19:00: Start mapathon
21:00: Einde

Interviews met de woordvoerders zijn mogelijk ter plaatse.

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.