HERINNERING: UITNODIGING persbriefing: Vluchtelingen: Hekken zijn dodelijk; Een veilige doortocht is nodig om menselijk lijden te voorkomen

Persbriefing, dinsdag 15 september om 14u

Duizenden mensen verdrinken in de Middellandse Zee. De opvangmogelijkheden voor mensen die oorlog, geweld of extreme armoede ontvluchten zijn onbestaande, of op z'n minst onmenselijk te noemen. In het hart van Europa vindt een grote humanitaire crisis plaats. Dit onnodige menselijke lijden is het directe gevolg van het beschamende beleid van de Europese landen. Het strikte beleid genereert meer chaos dan dat het oplossingen biedt. Het leidt ertoe dat mensen nog meer dan voordien op zoek gaan naar clandestiene manieren om binnen te geraken, op risico van eigen leven.

Artsen Zonder Grenzen helpt migranten al 15 jaar, en heeft vandaag projecten in onder meer Italië, Griekenland, Hongarije en Servië, net als 3 zoek- en reddingsschepen op de Middellandse Zee.
Nu dinsdag, in navolging van de Europese Top over migratie, en ter gelegenheid van de toespraak voor het Europees Parlement van onze noodhulpverantwoordelijke Lindis Hurum, maken wij de balans op van de huidige situatie.

WANNEER                            
Dinsdag 15 september om 14u

WAT                                      
- Balans van de crisis en analyse van het Europese beleid
- Focus op het zoek- en reddingswerk van AZG op de Middellandse Zee
- Focus op de situatie in Hongarije

WAAR                                  
Résidence Palace (Passage-zaal), Wetstraat 155, 1040 Brussel

WIE                       
- Aurélie Ponthieu, Experte Migratie AZG
- Lindis Hurum, Noodhulpverantwoordelijke en net terug van een missie op de Bourbon Argos, het zoek- en reddingsschip van AZG op de Middellandse Zee
- Teresa Sancristoval, Noodhulpcoordinator AZG in Hongarije (telefonisch)

Gelieve uw aanwezigheid indien mogelijk te bevestigen

Voor meer informatie: 02/474.74.17 of 0475/40.60.76

A propos de MSF/AZG

Médecins Sans Frontières est une organisation médicale humanitaire d’urgence, active dans plus de 70 pays du monde.