Geweld in Jeruzalem: Artsen Zonder Grenzen behandelt Palestijnen, waaronder veel kinderen

Sinds maandag 10 mei steunt Artsen Zonder Grenzen (AZG) de Palestijnse Rode Halve Maan (Palestine Red Crescent Society of PCRS) in Jeruzalem. Honderden Palestijnen die door de Israëlische politie gewond zijn geraakt, worden behandeld en gestabiliseerd.

“Een hele dag behandelden we Palestijnen, inclusief kinderen, met verwondingen door rubberen kogels, verdovingsgranaten en traumaschade door stompe voorwerpen. Heel wat mensen kregen ook een chemische vloeistof die bekend staat als “skunk water” over zich heen en hadden traangas ingeademd. Veel patiënten hebben hoofd-, borst- of oogletsel door rubberen kogels. We zagen veel gewonde kinderen, waaronder een 12-jarige met een dijbeenblessure en een 14-jarige met een oogletsel'', meldt de medisch coördinator van Artsen Zonder Grenzen in Palestina, dr. Natalie Thurtle.

Patiënten die op het traumastabilisatiepunt van de PRCS werden ontvangen, vertelden Artsen Zonder Grenzen dat veel gewonden in de oude stad geen medische hulp zoeken uit angst voor arrestatie of detentie.
De PCRS meldt dat er gisteren minstens 612 Palestijnen, waaronder kinderen, gewond zijn geraakt, waarvan 411 patiënten naar het ziekenhuis zijn gebracht.

AZG staat ook klaar om de gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook te steunen, na de recente escalatie van het conflict daar.

Contacteer ons
Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.