Gamen voor AZG brengt 88.742 € op

75 Uur lang speelden een honderdtal gamers voor Artsen Zonder Grenzen. De gaming marathon was een initiatief van Les Players du dimanche en was van afgelopen donderdag tot zondag live te volgen op Twitch, Youtube en Facebook. Kijkers konden de spelers uitdagen en een online gift overmaken. Op drie dagen tijd werd 88.742 € opgehaald en schenken op het platform is nog steeds mogelijk tot eind maart. De opbrengst van de marathon gaat integraal naar het ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen in Kenema, een regio in het oosten van Sierra Leone.

"Wij zijn heel blij met dit resultaat op vlak van de schenkingen, het is een absoluut record voor dit soort van fondsenwervingsacties in België. We zijn er bovendien ook in geslaagd een volledig nieuw publiek te bereiken door gebruik te maken van nieuwe communicatiekanalen zoals Twitch en kregen een inkijk in de interesses van de gamers en hun manier van doneren, namelijk crowdfunding.”, zegt Thibault Dujardin, hoofd van het digitale team bij Artsen Zonder Grenzen in België. “Het succes vraagt zeker om navolging. We willen de mensen van Players du dimanche, de meer dan zeventig streamers die de uitzending ondersteunden en alle gulle schenkers bedanken.”

Sierra Leone is één van de landen met de hoogste kindersterfte. Artsen Zonder Grenzen opent binnenkort een eerste spoedafdeling voor kinderen jonger dan vijf jaar in het ziekenhuis van Kenema.

 

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.