Artsen Zonder Grenzen lanceert campagne over vluchtelingen

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje”

Artsen Zonder Grenzen lanceert een fondsenwervingscampagne in België over vluchtelingen. Met tv-spots, affiches en een onlinecampagne doet Artsen Zonder Grenzen een beroep op de solidariteit van de Belgische bevolking om mensen die oorlog, geweld en vervolging ontvluchten te helpen en de verschillende vluchtelingenprojecten van Artsen Zonder Grenzen te ondersteunen.

“We moeten stoppen met praten in cijfers als we het hebben over migranten en vluchtelingen. Het zijn in de eerste plaats mensen die geen andere uitweg zien dan te vluchten en op zoek zijn naar veiligheid en bescherming.”, zegt Meinie Nicolai, voorzitter van Artsen Zonder Grenzen. “Artsen Zonder Grenzen probeert de mensen te helpen in hun land van herkomst en op hun tocht naar Europa, te land en ter zee. De campagne ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’ doelt op de aanwezigheid van de teams van Artsen Zonder Grenzen op alle plaatsen waar de vluchtelingen humanitaire hulp nodig hebben, en is een knipoog naar ons meest bekende project: de reddingsacties op de Middellandse Zee.”, zegt Nicolai. 

Op de website van Artsen Zonder Grenzen staan getuigenissen van vluchtelingen en medewerkers, maar ook van mensen die Artsen Zonder Grenzen steunen omwille van haar hulp aan de vluchtelingen en migranten. Schenkers, mensen die evenementen organiseren, bedrijven die willen helpen delen er hun motivatie om zich in te zetten voor deze vluchtelingencrisis (www.azg.be/nl/vluchtelingen). Elke dag wordt één van deze getuigenissen ook gepost op de sociale media van Artsen Zonder Grenzen (Facebookpagina, Twitter: azgbelgie)

Artsen Zonder Grenzen heeft dit jaar een budget van 31,5 miljoen voorzien voor de vluchtelingencrisis. In 2015 stuurde de organisatie al 535 medewerkers uit om vluchtelingen en migranten te helpen op de kusten van Griekenland en Italië, in de Balkan en andere plaatsen in Europa waar vluchtelingen langskomen of zich willen vestigen. Daarnaast gaf Artsen Zonder Grenzen ook logistieke ondersteuning aan de partners werkzaam in de pre-opvangcrisis in België.


Artsen Zonder Grenzen voert ook zoek-en reddingoperaties uit op de Middellandse Zee. Met in totaal 45 medewerkers op drie verschillende boten heeft Artsen Zonder Grenzen dit jaar al 18.500 mensen gered op zee. In het totaal heeft Artsen Zonder Grenzen momenteel 12 vluchtelingenprojecten en zal de organisatie ook volgend jaar hulp blijven verlenen in deze crisis.

De campagne duurt tot 28 december 2015. Giften kunnen overgemaakt worden aan Artsen Zonder Grenzen op het rekeningnummer BE73 0000 0000 6060 of via www.azg.be.

 

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.