Aardbeving in Marokko: AZG heeft contact opgenomen met de lokale autoriteiten en teams ter plaatse gestuurd

Aardbeving in Marokko: AZG heeft contact opgenomen met de lokale autoriteiten en teams ter plaatse gestuurd

Artsen Zonder Grenzen (AZG) is zeer bedroefd over de tragische aardbeving die Marokko heeft getroffen en het grote aantal slachtoffers dat al is gemeld. AZG heeft contact opgenomen met de lokale autoriteiten en teams gestuurd om de behoeften te beoordelen.

Zoals bij alle aardbevingen blijft het zoeken naar mensen die onder het puin bedolven liggen de eerste prioriteit. Deze fase wordt vaak overgenomen door de lokale gemeenschap.

Communicatie- en aanvoerroutes moeten ook snel hersteld worden, wat een voorwaarde is voor het vervoer van hulpgoederen van buiten het rampgebied. In dit soort situaties is het noodzakelijk om de gewonden te behandelen en snelle medische zorg te bieden, zoals chirurgie of dialyse, wat moeilijk kan zijn wanneer de lokale gezondheidscapaciteit ernstig is aangetast door de ramp.

Herstel van gezondheidsdiensten en distributie van essentiële goederen kunnen ook prioriteiten zijn. Onze respons is daarom afhankelijk van de resultaten van deze eerste beoordelingen ter plaatse.


​Om ons te helpen zo effectief mogelijk te reageren op medische en humanitaire noden, vragen we je om ons te steunen via het AZG-noodfonds dat onze teams in staat stelt snel te reageren wanneer zich een noodsituatie voordoet, in Marokko of elders in de wereld. ​ Giften op rekeningnummer: BE73 0000 0000 6060 of via onze donatiepagina https://donate.msf-azg.be/donate/~mijn-donatie

Douchka Van Olphen Public Positioning Manager, Artsen Zonder Grenzen

 

 

 

 

 

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.