Aanval in Nigeria : B-Roll en interviews

Beste,

Na het bombardement gisteren door het Nigeriaanse leger op het vluchtelingenkamp van Rann, in het Noordoosten van het land. viend hieronder een B-Roll. Ter info, interviews met Meinie Nicolaie, directeur operaties ad intermim, zijn mogelijk vandaag.

Met vriendelijke groeten,

Raphaël Piret

 

Nigeria: AZG veroordeelt het luchtbombardement op het vluchtelingenkamp in Rann

Dinsdag 17 januari: volgens Artsen Zonder Grenzen zijn er tenminste 120 gewonden en 52 doden gevallen na het bombardement door het Nigeriaanse leger op het vluchtelingenkamp van Rann.

“Deze grootschalige aanval op kwetsbare mensen die al extreem geweld ontvlucht zijn, is choquerend en onaanvaardbaar,” zegt Dr. Jean-Clément Cabrol, Directeur Operaties van AZG. “De veiligheid van burgers moet gerespecteerd worden. Wij vragen dan ook onmiddellijk aan alle partijen om de medische evacuatie te faciliteren, via lucht of via de weg, voor de overlevenden die dringend medische hulp nodig hebben.”

De medische teams verzorgen momenteel 120 gewonden in de structuur van AZG in Rann. Het medische en chirurgische personeel van de organisatie dat in de buurlanden gebaseerd is, maakt zich klaar om patiënten te verzorgen.

AZG werkt sinds 1971 in Nigeria en is één van de weinige organisaties die nog steeds actief is in bepaalde moeilijk bereikbare zones.

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.