20 km van Brussel: Van 13 tot 70, 530 deelnemers dragen zondag de kleuren van Artsen Zonder Grenzen

Zondag 31 mei lopen 540 deelnemers aan de 20 km van Brussel mee voor Artsen Zonder Grenzen. Onder hen, Theo Clotman, met zijn dertien jaar de jongste deelnemer aan deze editie, en Willy Luyten, zeventig en de oudste deelnemer.

Theo Clotman uit Gembloux loopt samen met zijn vader. Willy Luyten is al 25 jaar lid van de Sporters voor AZG en loopt in november te Kasterlee zijn 250ste marathon voor AZG.

“Sportieve evenementen zijn heel belangrijk voor de fondsenwerving van Artsen Zonder Grenzen. De 20 km van Brussel is een sportief hoogtepunt omwille van de financiële steun, maar ook omdat onze deelnemers ernaar uitkijken om elk jaar opnieuw voor Artsen Zonder Grenzen te lopen. Zo ontstaat een echt groepsgevoel tussen onze lopers.”, zegt Sophie Reyntens, event manager bij Artsen Zonder Grenzen. Dit jaar verzamelden de deelnemers tot nu toe 31.700 € in. Dit geld zal Artsen Zonder Grenzen gebruiken voor haar medische noodhulp in meer dan zestig landen. Vorig jaar verkreeg Artsen Zonder Grenzen 62.000 € in totaal uit sportieve evenementen.

Mensen die zondag willen supporteren voor een loper van Artsen Zonder Grenzen kunnen voor de start van de 20km langs de stand van Artsen Zonder Grenzen passeren om er vlaggen en ballonnen op te halen en hun geliefde loper extra aanmoedigen tijdens de 20km door Brussel. De stand met nummer 31 staat in het Jubelpark, op de rotonde bij de fontein, aan de rechterkant (kant IJzerlaan). Om 8u30 is er ook een groepsfoto voorzien in het Cultureel centrum van Weulle vóór vertrek naar de start.

Contact sporters voor AZG: William Willems 0472 94 99 36

Over MSF/AZG

Artsen Zonder Grenzen is een medisch-humanitaire noodhulporganisatie, met projecten in meer dan 70 landen wereldwijd.